arkiv

Foto: Øyvind Bratt, Rana Blad

Det skal bygges ny stor flyplass

Stortinget har besluttet å realisere ny flyplass på Helgeland med ambisjon om byggestart raskest mulig.
20 juni 2017

- Næringslivet vil takke Stortinget. Beslutningen feier all tvil til side. Flyplassen skal bygges, sier Henrik Johansen, daglig leder i Polarsirkelen lufthavnutvikling (PLU) som er eid av hjørnesteinsbedrifter i åtte kommuner.

I behandlingen av Nasjonal transportplan stemte 168 av 169 stortingsrepresentanter for å bygge en framtidsrettet flyplass ved Mo i Rana. Både regjeringspartier, samarbeidende partier og nesten hele opposisjonen vil legge til rette for byggestart raskest mulig.

- Vi er svært fornøyd med at en rekke parlamentarikere både fra posisjon og opposisjon er utålmodige etter å komme i gang. De forstår at Helgeland har et potent næringsliv og derfor fortjener et flytilbud på linje med andre regioner. Stor flyplass er det viktigste vektstiltaket på tvers av kommunegrensene i vår region, sier Johansen.

Han takker også næringslivet og kommuner i regionen for en stor innsats som har ført fram til den historiske beslutningen. PLU jobber tett sammen med Rana kommune og Rana Utviklingsselskap om å realisere den første regionale stamflyplassen i Norge på over 40 år.

LES MER I RANA BLAD